Boze oog/jaloezie oftewel hasad is een serieus probleem waar vele mensen onder lijden. Uit onze ervaring is gebleken dat boze oog/jaloezie de ergste lichamelijke ziektes veroorzaakt, dit zijn o.a.:

- Kanker

- Erge huidaandoeningen/ ontstekingen

- Verlammingen etc.

Tevens veroorzaakt boze oog/hasad ook andere lichamelijke klachten en voornamelijk ook tegenwerkingen in het leven.


Boze oog bestaat uit 2 soorten;

· Boze oog uit bewondering: Hierdoor kan iemand onbewust zijn/haar vriend of vriendin of zelfs een familielid treffen als het gaat om uiterlijk, een goede baan, een mooie auto etc.. Met als gevolg dat het slachtoffer datgene binnen een korte periode kwijt raakt.

· Boze oog uit afgunst en jaloezie oftewel hasad: Deze vorm van boze oog gaat gepaard met het slechte hart, waardoor het slachtoffer stap voor stap binnen een korte termijn in aanraking komt met fatale ziektes of zelfs de dood.

 

Dit is niet iets verbazingwekkend, want onze heilige Profeet (vzmh) heeft ons hiervoor gewaarschuwd in de volgende overleveringen:

 

De profeet (vzmh) heeft gezegd:  ’‘De meeste mensen van mijn ummah zullen sterven aan boze oog/hasad.”

 

De profeet (vzmh) heeft gezegd:  “Boze oog stuurt het slachtoffer zijn graf in.”

 

De profeet (vzmh) heeft gezegd:   Het boze oog is echt, en als er iets is dat de goddelijke voorbeschikking (al-qadar) zou inhalen, dan is dat het boze oog.”

 

Allah swt zegt in de heilige Koran:

 

Surat al- qalam aya 51:

En bijna zouden degenen die niet geloven jou omwerpen met hun blikken,wanneer zij de Vermaning horen. En zij zeggen: Voorwaar hij is zeker bezeten.

 

 

Hoe kan Boze oog/ Jaloezie dodelijk zijn en erge ziektes veroorzaken?

Zoals wij bij het onderwerp Energie behandeling hebben aangegeven, bevindt zich een energie lichaam in ons menselijke lichaam. Deze energie lichaam zorgt ervoor dat onze menselijke tastbare lichaam gezond blijft en goed blijft functioneren. De energie lichaam bestaat uit aders oftewel ‘meridianen’ en organen oftewel ‘chakra’s. Bij elke ader waar bloed door heen stroomt bevind zich een meridiaan van energie. Deze zorgt ervoor dat het bloed goed circuleert en de bloedcellen hun functie goed uitvoeren. Deze energie organen (chakra’s) en energie aders (meridianen) veroorzaken gemiddeld een halve meter ronde verlichting om onze lichaam heen die ons beschermt tegen de kwade negatieve energieën van mensen en giftige energieën van djins/shayatien. Deze ronde verlichting om ons heen wordt AURA genoemd. Dit is tegenwoordig allemaal ontdekt door onderzoekers van het menselijke lichaam en levens energie       


Shayatien bezitten giftige energieën
die zij in onze lichaam kunnen blazen. Dat gif veroorzaakt blokkades in onze energie aders en organen, waardoor we in aanraking komen met fatale ziektes. Daarentegen hebben mensen positieve en negatieve energieën. Beide energieën kunnen door de mensen onbewust worden overgedragen naar elkaar toe. 
Wanneer een persoon zich niet aan Allah (swt) zijn regels houdt en het pad van de shaytaan volgt, worden er negatieve energieën bij zo een persoon gecreëerd. Bij het creëren van negatieve energieën bij mensen, spelen shayatien de hoofdrol.
Zij creëren dat voornamelijk met adviezen die zij influisteren.
Adviezen die heel positief overkomen of juist erg negatief waarvan de werkelijkheid altijd het tegenovergestelde is van wat zij influisteren. Dit is niet iets nieuws want de shaytaan staat bekend met liegen en bedriegen vanaf de dag dat hij de profeet Adam (a.s.) in de maling heeft genomen.

Kortom het overwinnen van influisteringen zonder toevlucht te zoeken naar Allah (swt) is een onbegonnen zaak. Want hoe minder de mens zich bezig houdt met Allah (swt) des te meer hij/zij een makkelijkere prooi is voor de shaytaan.
Nadat een persoon het slachtoffer wordt van de shaytaan, kunnen de shayatien hem/haar jaloers maken op andere mensen. Dit omdat ze een grote invloed krijgen op de manier van denken en doen van het slachtoffer.
Als de shayatien dit voor elkaar krijgen, worden er zoals eerder aangegeven menselijke negatieve energieën gecreëerd. Deze negatieve energieën gaan van de jaloerse persoon over naar het slachtoffer. Zo treffen mensen elkaar met jaloezie en boze oog, waardoor er ernstige ziektes kunnen ontstaan. 

Boze oog/hasad bestaat uit niveaus waardoor het gevaar per slachtoffer verschilt. Het is afhankelijk van hoe vaak het slachtoffer getroffen is en door wie.

Iemand die ongelovig en onrechtvaardig is bezit meer negatieve energieën dan iemand die gelovig en rechtvaardig is. U kunt het vergelijken met iemand die een bepaalde virus of bacterie bezit waar hij/zij anderen mee kan aansteken. Bacterie en virus infecties zijn per ziekte verschillend. Bij de ene slachtoffer heeft de infectie ernstige gevolgen als men daarmee aangestoken wordt. Bij een andere slachtoffer is de infectie minder gevaarlijk.


Dit wil niet zeggen dat iedere persoon die een jaloerse gevoel krijgt tot degenen behoort die anderen met boze oog/jaloezie kunnen treffen.
Net zoals dat ook niet het geval is bij lichamelijke ziektes die zijn namelijk ook niet allemaal besmettelijk en overdraagbaar.

Daarom moet men altijd voor de zekerheid tabaraka Allah of Maa sha Allah zeggen. Dat is ons aangeraden door De Profeet Mohammed (vzmh) wanneer men iets ziet bij een ander wat men ook graag zou willen hebben. Hierdoor voorkomt men het treffen van een ander met negatieve energieën die gepaard gaan met het boze oog/jaloezie. 
Het is dus heel belangrijk dat men zich beschermt tegen giftige en negatieve energieën.

De Profeet (vzmh) heeft ons o.a. geleerd om het volgende te zeggen ter bescherming tegen shaytaan en zijn inblazingen:       

“Ik zoek mijn toevlucht bij Allah swt tegen de shaytan en zijn influisteringen en geblaas. ( a3udu billah mina shaytaan alrajiem min hamzihi wa nafgihi).”

En HIJ (vzmh) heeft ons o.a. geleerd te zeggen voor bescherming tegen boze oog/jaloezie :
Ik zoek mijn toevlucht bij Allah door zijn volmaakte woorden tegen de satan en al het kwade, en tegen het jaloerse boze oog.(A3oedu biekaliemaati Allahi attaamaat, min kulli shaytaanin wa haamah, wa min kulli 3aynin laammeh)