Dit is een aandoening waar veel over gesproken word. Het komt echter niet vaak voor dat men compleet bezeten is. Gemiddeld komt het bij één van de duizend slachtoffers voor.

Degene die hier onder lijden die hebben dat ook heel gauw door. Ze zien namelijk paranormale dingen die andere mensen niet zien.

Bijvoorbeeld: Gedaantes die het slachtoffer komen opzoeken en een gesprek mee voeren die door andere mensen niet te zien zijn. Vaak zijn het rare figuren die in een enge vorm komen.

Of bijvoorbeeld: Wanneer het slachtoffer op straat loopt, er dieren op hem/haar afkomen zoals kraaien of honden, deze worden dan alleen door het slachtoffer gezien.

Dit komt doordat het slachtoffer kan meekijken met de djin/shaytaan dat in hem zit. De djin/shaytaan gebruikt het lichaam van de mens waardoor de mens ook de wereld van de djin/shaytaan kan zien.

 

Deze aandoening kan van alle soorten ziektes veroorzaken net zoals bij gedeeltelijke bezetenheid:

-           De pest

-           Blind worden

-           Verlamd raken

-           Doof worden

-           Inwendige bloedingen

-           Breuken

-           Hart stoornissen

-           Ziekten die onbekend en onverklaarbaar zijn in de medische wereld.

 

Het verschil is dat bij een complete bezetenheid de ziekten erg snel komen terwijl het bij gedeeltelijke bezetenheid in stappen gebeurd.

 

Redenen waardoor een persoon deze aandoening kan krijgen is net als bij gedeeltelijke bezetenheid:
Het slachtoffer lijd al jaren aan een achtervolging van shaytaan of sihr zonder het te laten behandelen. Hierdoor treed de djin/shaytaan stap voor stap het lichaam in.

Tenzij het slachtoffer in aanraking is gekomen met zwarte magie (Sihr al aswad). Dan kan de djin/shaytaan direct het hele lichaam van het slachtoffer intreden.
 

Meer informatie hierover verwijs ik u naar het onderwerp over Sihr.