Wakker worden met gele/oranje (henna) vlekken, wat is dat?

Wij krijgen vaak vragen van patiënten met betrekking tot de zogenaamde "henna" vlekken. Veel mensen maken weleens mee dat ze wakker worden met gele vlekken op hun handen of voeten (wat op henna lijkt). Soms komt het ook op andere lichaamsdelen voor. Een groot aantal van deze mensen proberen hier dan informatie over te zoeken en komen dan terecht bij Koran behandelaars/ Raaqi's die hun vertellen dat ze te maken hebben met bezetenheid, een verliefde djin/geest of sihr (voodoo).

Deze informatie is helaas niet waar. Wij vinden het spijtig dat veel van zulke foutieve informatie wordt verspreid waardoor mensen alleen maar zieker worden en zich onnodig meer zorgen gaan maken over hun klachten. Deze foutieve informatie zorgt er vaak ook voor dat er veel mensen zijn die dan gaan piekeren of in ergere gevallen zelfs aan een "dwangstoornis" (waswaas/ Hadieth-Alnafs) lijden. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat zo een persoon zal lijden aan een Overheersing van shaytaan. (Zie het kopje Overheersing Satan voor wat het precies inhoud)

Bij de meeste Koran behandelaars/ Raaqi's gaat het altijd om bezetenheid van een djin/geest of om sihr (voodoo) dat een mens ziek maakt. Als wij alles moeten geloven wat geroepen wordt dan lijkt het net of Allah swt (God) ons geschapen heeft om een soort van speelgoed te zijn in de handen van de Djin/Satan. Alhamdulillah (Godzijdank) is dit niet waar! Gelukkig zijn er nog mensen die hun logica gebruiken en doorhebben dat er teveel foutieve informatie verspreid wordt over dit soort onderwerpen.

Deze geel/oranje- achtige vlekken hebben namelijk te maken met een slechte vitamine verwerking van het lichaam. Elk mens heeft een immuunsysteem dat uit energieën bestaat. Ons immuunsysteem zorgt voor het aanmaken van antistoffen tegen bacteriën/virussen en zorgt er ook voor dat alle vitamines goed verwerkt worden door ons lichaam. Als het immuunsysteem minder goed gaat werken, komen er lichamelijke en geestelijke klachten. Één van de klachten die dan zou kunnen ontstaan is dat het immuunsysteem de vitamines niet goed laat verwerken door de lever, waardoor men gele/oranje (henna) vlekken kan krijgen op handen, voeten of andere lichaamsdelen. 

Een reden van de oorzaak hiervan kan zijn dat zo een persoon getroffen is door een aandoening dat te maken heeft met negatieve of giftige energieën. Deze negatieve/giftige energieën zorgen ervoor dat het immuunsysteem minder goed gaat werken aangezien het immuunsysteem door middel van positieve energieën functioneert. Er zijn genoeg manieren waardoor men kan lijden aan negatieve of giftige energieën zonder dat men bezeten hoeft te zijn of dat men sihr(voodoo) heeft gedronken of gegeten. 

Men dient ook te weten dat niet iedereen die last heeft van gele/oranje vlekken aan een geestelijke aandoening lijdt. Het kan namelijk ook zo zijn dat er een lichte blokkade ontstaat in de vitamine verwerking van de lever, doordat men iets verkeerds heeft gegeten. Deze vlekken verdwijnen meestal ook zelf na een paar dagen.

Lijdt u aan gele/oranje henna vlekken? Geen paniek! Ga langs bij uw huisarts en indien zij u niet kunnen helpen dan kunt u uzelf altijd laten behandelen met de Koran en de vlekken zullen in-Sha' Allah verdwijnen.