Hypnose , uit het Grieks (Hupnos) betekent "slaap". Het is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen en geconcentreerd is op een bepaald onderwerp. Hoewel de wetenschappelijke geschiedenis van het gebruik van hypnose pas aanvangt met Franz Mesmer in de 18e eeuw werd de techniek lang daarvoor toegepast door tovenaars en de zogenaamde “genezers”.

 

Het is erg belangrijk voor zowel de “genezers”/raaqi’s als de patiënt dat ze weten wat hypnose is.

Het komt erg vaak voor dat raaqi's benaderd worden door mensen die geestelijk erg zwak zijn omdat ze kampen met geestelijke aandoeningen waar ze geen raad mee weten. Zo gaan er vele mensen op zoek naar alternatieve genezers voor een oplossing.

Helaas zijn er te veel "genezers"/raaqi’s die hypnose gebruiken. De ene hypnotiseerd met kennis en de ander uit onwetendheid. Beide manieren van hypnotiseren kan de patiënt nog zieker maken.

 

Veel mensen met geestelijke aandoeningen krijgen een overheersing waardoor ze tijdens een Koran recitatie zichzelf overgeven aan de situatie waar ze in leven en dus in hypnose raken. (Zie onderwerp overheersing van satan)

Het gevaarlijke daarvan is dat tijdens de hypnose de patiënt door de satan bestuurd wordt. De energieën van de patiënt worden gebruikt door de satan waardoor het slachtoffer achteraf erg moe is en geestelijk alleen maar zwakker wordt.

 

Tijdens een hypnose is de patiënt niet helemaal afwezig, dit in de zin van dat zo’n persoon niks hoort en niet weet waar hij/zij is.

Vaak gaat hypnose gepaard met het dicht doen van ogen of het heel wijd open houden van de ogen, waardoor het voor de “genezers”/raaqi’s lijkt dat de patiënt bezeten is en dat de satan die zich in het lichaam bevind het lichaam heeft overgenomen.

Vaak gaan de “genezers”/raaqi’s bij zulke gevallen geweld of elektrische schok apparaten gebruiken omdat ze hiermee de satan (die er niet is) proberen weg te krijgen.

Daarom is het belangrijk dat de “genezers”/raaqi’s die proberen met koran recitaties aandoeningen te verwijderen, eerst kennis op moeten doen om onderscheid te kunnen maken tussen echte bezetenheid en een overheersing van satan waarbij het slachtoffer in hypnose raakt en zich voordoet als een bezeten persoon.

 

Voor alle duidelijkheid: Wij zijn absoluut tegen het toepassen van hypnose en het gebruiken van geweld tijdens het uitdrijven van geesten. Of de patiënt nou echt bezeten is of niet! Een geest/satan kan enkel doormiddel van koran recitatie uitgedreven worden door degenen die ervaren zijn op dit gebied!!