Wat is Wet Cupping/ Hijaama?

Bij (wet) Cupping/ Hijaama wordt er een plastic cup op de huid geplaatst en vacuum gezogen waarna er kleine prikjes in het huid worden gemaakt.

Deze prikjes zijn zo klein dat het nauwelijks wordt gevoeld. 
De afvalstoffen in het dieper gelegen weefsel worden dan naar de oppervlakte gehaald en kunnen zo gemakkelijker afgevoerd worden.

Spieren en huid raken goed doorbloed en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanning.


Wet cupping/ Hijama wordt gebruikt voor het verlichten van pijn en het kan o.a. worden gebruikt bij: 


- Klachten aan rug, nek en schouders. 
- Migraine en andere vormen van hoofdpijn. 
- Huidaandoeningen. 
- Lichamelijke klachten in het algemeen.
 
Na een cupping/hijama behandeling kunnen er lokaal rode/paarse plekken te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel dat na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptomen optreden.


Het nut van Hijaama/ Wet cupping 

Allereerst is Hijaama één van de meest aangeraden geneeswijze die onze profeet Mohammed (vzmh) heeft aanbevolen om de gezondheid van het lichaam te behouden. Het is geen Japanse of Chinese geneeswijze zoals vaak wel gezegd word.
Hijaama is een behandeling voor de ziektes/klachten die onze menselijke lichaam treffen. Het is eigenlijk een behandeling om onze menselijke lichaam te helpen genezen. Hijaama is een behandeling dat meer resultaten boekt wanneer men het gebruikt om ziektes te voorkomen. Het voorkomt veel ziektes die achteraf met Hijaama niet verwijderd maar slechts verminderd kunnen worden.

Dan hebben we het over ziektes zoals:

- Suikerziekte
- Leverziektes
- Nierziektes
- Klier(en) problemen
- Huidaandoeningen zoals Vitiligo, Psoriasis, erge vorm van exceem etc.


Indien er afvalstoffen/gifstoffen in het mensen lichaam zitten die de hierboven genoemde ziektes kunnen veroorzaken, is het effectiever als men Hijaama uitvoert alvorens de ziektes hebben plaats gevonden. Dit omdat Hijaama MEER een behandeling is voor het voorkomen van ziektes dan het behandelen van ziektes.


Hieronder worden nog een aantal punten opgenoemd waarin aangegeven wordt wat de voordelen en het nut van Hijama is. 
- Voedsel- en zuurstofopname in de cellen worden bevorderd, omdat er nieuwe rode bloedcellen worden gevormd. 
- Het stimuleert het immuunsysteem door het verwijderen van bepaalde chemische afvalstoffen in het lichaam. 
- Ontstekingen worden vermeden. 
- Pijn klachten worden verlicht en in de meeste gevallen verdwijnen deze zelfs.
 

Haal je met Hijaama ook boze oog, sihr en bezetenheid weg? 
Er wordt ons vaak gevraagd of je door middel van Hijaama ook Boze oog/Hasad, Sihr, bezetenheid etc. kan verwijderen. Hierover willen wij graag een korte uitleg geven, zodat dit duidelijk word voor iedereen die zich hetzelfde afvraagt:


Hijaama heeft niks te maken met geestelijke aandoeningen zoals Boze oog/Hasad, achtervolging, overheersing, gegeten sihr, gedronken sihr, geknoopte sihr etc.
Dit zijn aandoeningen die het energielichaam van een mens treffen waardoor het immuunsysteem slecht gaat functioneren en er lichamelijke ziektes/klachten ontstaan. Als men van deze lichamelijke ziektes/klachten wil afkomen dient men de oorzaak te verwijderen. Dat is dan in dit geval Boze oog/Hasad of sihr etc. Deze aandoeningen kan men enkel verwijderen met De Koran/du3a2. 
Wanneer deze aandoening(en) verwijderd zijn kan men het lichaam detoxen en verschonen en het immuunsysteem te resetten door middel van Hijaama.
Sterker nog als iemand aan een geestelijke aandoening lijdt, is er een grote kans dat de klachten lijken te verergeren.  


Bij alle moslims is het duidelijk dat Allah swt Surat Al-Falaq (Vers De Morgenstond) en Surat Al-Naas (Vers De Mensen) van de koran heeft neergezonden om Sihr te laten verwijderen. 
Allah swt heeft de Engel Jibraieel (Gabriel) a.s. niet gestuurd met een paar cupjes om de Sihr door middel van Hijaama te verwijderen.
 
Moge Allah swt ons de juiste kennis schenken en ons doen beschermen van onwetendheid.
 

Deel deze pagina